Artiest

Handsome Poets

  1. Artiestenchevron right
  2. Handsome Poets
De muziekstijl van Handsome Poets is het beste te typeren als indiepop: energiek, creatief, toegankelijk en dansbaar... en dat allemaal gewoon uit Nederland. De band timmert goed aan de weg en staat al gauw op bekende podia in Nederland. In 2010 volgt een doorbraak bij het grote publiek met de single 'Blinded'.

Tim van Esch (zang), Gerard Trouborst (gitaar), Ruben Trouborst (bas), Nils Davidse (toetsen) en Daniel Smit (drums) zijn met zijn vijfen de indiepopband Handsome Poets uit Nederland. Energiek, creatief en toegankelijk noemen ze zichzelf. De poëtische teksten reflecteren de wereld waarin de bandleden leven: een mistige uitzichtloosheid, maar boordevol heldere vergezichten (vandaar Poets), maar het moet er wel goed uitzien (vandaar Handsome)... Dat is Handsome Poets.

Eerste succesjes

Het begint al redelijk snel 'te lopen' voor de band. Ze mogen de soundtrack maken voor de korte internationale film Chance en staan op bekende Nederlandse podia als 't Paard van Troje (Den Haag), Watt (Rotterdam), P60 (Amstelveen) en Tivoli (Utrecht). Ook doen ze in 2009 mee met een wedstrijd op 3FM waarbij ze kans maken om 3FM Serious Talent te worden en een optreden te scoren in de soapserie ONM. De band komt bij de laatste tien, maar wint niet.

'Blinded'

Met de single 'Blinded' hebben ze in 2010 meer succes. Ze worden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en worden daarmee met enige regelmaat gedraaid op het radiostation. Bij de single hoort een creatieve clip die ook in première gaat op de site van de radiozender. Niet lang daarna ontgroeien ze de titel Serious Talent en worden 'normaal' gedraaid op 3FM.'Dance (The War Is Over)' is de tweede single van Handsome Poets en is na een week al uitgeroepen tot 3FM Megahit. Hierna gaat het erg hard met de Handsome Poets. Zo staan ze ondermeer voor een miljoenenpubliek bij De Wereld Draait Door, in 2010 in het voorprogramma van Hurts en Scouting For Girls en is er een tour met Bløf gepland voor 2011.