Artiest

Lamb

  1. Artiestenchevron right
  2. Lamb
Het duo Lamb is één van de eerste bands die een vrouwelijke, melodieuze zanglijn aan een jungle produktie toevoegt. De band wordt in 1994 opgericht en krijgt al snel een contract bij Mercury. In Nederland leren we Lamb pas echt kennen in 1997, wanneer ze een wervelend optreden geven op Pinkpop.

Manchester

In 1996 verschijnt het eerste (titelloze) album van zangeres Louise Rhodes en drummer/sampler Andy Barlow, beiden uit Manchester. Van dit album worden bovendien vier singles uitgebracht, te weten 'Gold', 'Cotton Wool', 'God Bless' en 'Gorecki'. In 1999 komt het tweede album uit, getiteld Fear Of Fours en in 2001 verschijnt What Sound. In 2002 treedt Lamb (zoals altijd tijdens concerten aangevuld met twee tot drie andere muzikanten) op tijdens Pinksterzondag op Pinkpop. De single 'Gabriel' maakt furore in de reclames van Opel (tenminste, in Spanje).

Knipperlicht

In 2004 gaat Lamb uit elkaar. Zangeres Louise Rhodes maakt in de tussentijd een aantal solo-albums die vrij geruisloos verschijnen.  In 2009 besluit het duo toch weer samen te touren en zijn ze weer de studio ingedoken waar ze elkaars soloprojecten bewerken. Dit resulteerde in het nieuwe album 5, waarop invloeden vanuit jazz, jungle, drum & bass en downtempo bij elkaar komen. In 2011 wordt Lamb geboekt voor onder meer Festival Mundial en Lowlands (waar het invalt voor The Q4).

Nummers van Lamb