Artiest

Johnny Kidd & The Pirates

  1. Artiestenchevron right
  2. Johnny Kidd & The Pirates
Britse rock’n’roll-band die met enkele gedenkwaardige singles en een aparte podiumpresentatie - de groep gaat compleet gehuld in piraten-outfits - eind jaren vijftig voor het eerst van zich laat horen. ‘Shakin’ All Over’ wordt de eerste en grootste hit. Het trio ploetert in de jaren zestig voort totdat Johnny in 1966 omkomt bij een auto-ongeluk.
Johnny Kidd (een pseudoniem van Frederick Heath) en zijn Pirates laten voor het eerst van zich horen in 1959 met de single ‘Please Don’t Touch’. Het wordt geen grote hit, maar zal later een vaak gecoverd nummer worden (onder meer door hardrockgroep Motörhead en de Stray Cats).

Piraten

Met de tweede single is het echter goed raak; ‘Shakin’ All Over’ wordt niet alleen een grote hit in 1960, het nummer wordt heden ten dage gezien als bonafide rock’n’roll-klassieker. De groep zorgt live voor een wilde show waarbij de drie heren gehuld gaan in piraten-kostuums. Een periode van wisselend succes en vertrekkende bandleden volgt, maar net als Kidd een nieuwe groep heeft samengesteld - onder de naam The New Pirates - komt hij in 1967 om het leven bij een auto-ongeluk.

The New Pirates

The New Pirates gaan kortstondig door, maar besluiten in hetzelfde jaar nog te stoppen. In 1976 komen de originele Pirates weer bij elkaar. De groep houdt het dit keer vol tot 1982 en maakt zelfs enkele nieuwe platen. Het blijft daarna tot eind jaren negentig stil rond de groep, maar in 1999 keren ze wedermaal terug. De groep treedt nog steeds op.

Nummers van Johnny Kidd & The Pirates