Artiest

Stereo

  1. Artiestenchevron right
  2. Stereo
STEREO is een rockband, ontstaan uit een talentenjacht naar rocktalent op de Nederlandse televisie. Dennis Weening en Edwin Jansen sloegen de handen ineen en formeerden de 6-koppige rockband.

Als bands in het bevolkingsregister zouden worden opgenomen dan stond er bij de geboorteplaats van STEREO: 'De Nederlandse televisie'.

De gemeenschap

Rock Nation is in september 2008 een programma dat te zien is op deze Nederlandse televisie. Presentator Dennis Weening en manager Edwin Jansen reizen ervoor het hele land door, op zoek naar de twintig jonge muzikanten om middels een afvalrace de perfecte rockband te vormen. 

De geboorte

Dennis en Edwin kiezen zangeressen, een paar gitaristen, toetsenisten, bassisten en drummers en stoppen ze in een huis in Den Haag. Na acht weken workshops, opdrachten, en optredens in verschillende samenstellingen, wordt een definitieve samenstelling geselecteerd en ziet STEREO het daglicht.

De verantwoording

Met het samenstellen van de band wordt rekening gehouden met allerlei aspecten van het in-een-band-zitten. Synergie, gedrevenheid, talent, creativiteit en dat onbenoembare beetje extra worden samengesmolten in een nieuwe Nederlandse pop-/ rockband.

Het nageslacht

De eerste single die van hen verschijnt is het zelfgeschreven nummer ‘Unexpected’, ligt 14 november in de winkels. Er volgen singles: 'Last Forever', 'Still Here' en 'Do Ya'. Ook komt na hard werken, optreden en opnemen het eerste studio-album van de band uit. Deze CD draagt de titel Monogamy en telt elf liedjes.

De partners

De line-up van STEREO ziet er als volgt uit:Astrid Kunst:zangDaan Koch:gitaarJean-Baptiste Zablone:gitaarThijs Schrijnemakers:toetsenNoah Smits:basStephan Beuving:drums 

Nummers van Stereo