Artiest

Mayer Hawthorne

  1. Artiestenchevron right
  2. Mayer Hawthorne
Amerikaanse zanger die in 2009 met zijn albuutalbum ''A Strange Arrangement'' komt. Getekend bij Stones Throw Records. Zijn echte naam is Andrew Mayer Cohen. De artiestennaam is een combinatie van zijn middelste naam (Mayer) en de straat waar hij opgroeide in Ann Arbor, Hawthorne Road.

Blue eyed soul

Mayer Hawthorne (geboren als Andrew Mayer Cohen, 1979) is een zanger, producer, songwriter, DJ, rapper en multi-instrumentalist. Hawthorne is een epigoon van de blue eyed soul, oftwel soul maar dan door een blanke. Hij werd beinvloed door muzikanten als Curtis Mayfield, Isaac Hayes en Smokey Robinson. 

Fanschare

In 2008 verscheen zijn debuut-single Just Ain't Gonna Work Out. Zijn debuutalbum A Strange Arrangement volgde in 2009. Sindsdien bouwde hij een grote schare fans op. Beroemdheden als Justin Timberlake, Snoop Dogg en Kanye West zijn fan van hem. In augustus 2011 geeft hij een exclusieve showcase in Amsterdam in samenwerking met Radio 6 Soul & Jazz.

Where Does This Door Go To

In juli 2013 brengt Hawthorne zijn nieuwe album uit getiteld  Where Does This Door Go  Als speciale gast heeft hij zangeres Jessie Ware uitgenodigd voor extra vocals op de single "Her Favorite Song". Het albumis ondermeer geproduceerd door Pharrell, Greg Wells, Jack Splash, and more.