Artiest

Fatoumata Diawara

  1. Artiestenchevron right
  2. Fatoumata Diawara
Zangeres uit Mali die 'new wassoulou folk' mixt met pop & jazz.

Singer-songwriter uit Mali die 'new wassoulou folk' mixt met pop & jazz.

Prinses Karaba

Fatoumata wordt bekend als actrice met haar rol als Prinses Karaba in de film/musical 'Kirikou et  Karaba' (Kirikou en de Heks). Na haar jeugd in Ivoorkust verhuist ze naar Mali waar ze haar muzikale roots ontdekt. De tegenwoordig in Parijs woonachtige zangeres start haar muzikale carrierre met het muziekproject Red Earth van Dee Dee Bridgewater. Daarna zingt ze o.a. met Cheick Tidiane Seck (die ze als haar muzikale vader beschouwd) en grote sterren als Youssou N'Dour, Oumou Sangare, Rokia Traore en Angelique Kidjo.

Eigen repertoire

Vanaf 2007 is ze bezig met het ontwikkelen van een eigen repertoire, met inspiratie uit de Wassouloutraditie en ook met jazz- en bluesinvloeden. Als componist, zangeres, formeert ze haar eigen band en is nu intensief bezig aan een nieuw album voor het label World Circuit label dat in juli 2011 wordt verwacht.

Concertopnames Afrika Festival Hertme 2010

Bezetting: Fatoumata Diawara, zang & gitaar; Guimba Kouyate,ngoni, gitaar,tama; Alune Wad, basgitaar en zang; Jon Grandcamp: percussie, Corine Thuy-Thy, achtergrondzang, percussie. De volgende nummers werden gespeeld: Wilile - Esclavage - Mon Afrique - Sowa - Kanou - Boloko - Ala-a - Somcolo - Mousso - Tounkan - Salimata.

Nummers van Fatoumata Diawara