Artiest

Dig d'Diz

  1. Artiestenchevron right
  2. Dig d'Diz

Drummer is ziek

‘Dat Is Goed, De Drummer Is Ziek’, zeiden bassist Jan Voogd, gitarist Maarten van der Grinten en baritonsaxofonist Jan Menu tegen elkaar, toen ze onverwacht met zijn drieën speelden in plaats van als kwartet. De eerste letters van die opmerking vormden de naam van de vervolgens nieuw ontstane band.

Kamerjazztrio?

Dig d’Diz is een verleidelijk kamerjazztrio met een divers repertoire. Werk van onder meer Jobim, Mahler, Monk en Ray Davies krijgt een persoonlijke benadering. In deze kale setting kun je extra genieten van het zoemend lage baritonsaxgeluid van Jan Menu. Er is in Nederland een handjevol saxofonisten dat de bariton als eerste instrument bespeeld. De meesten doen het erbij naast hun alt of tenor, handig voor sectieklussen en in bigbands. Jan Menu is de laatste jaren steeds meer opgeschoven van tenor naar bariton. Hij benut de sax echt als solo-instrument.

Parooltheater

De groep heeft een aantal optredens verzorgd in het Amsterdamse Parooltheater met speciale gasten uit de Nederlandse jazz-scene: Wolter Wierbos, Joris Roelofs en Michael Moore. Beluister de opnames gemaakt door de NTR.