Artiest

Daisy

  1. Artiestenchevron right
  2. Daisy
 Daisy is Daisy Correia, een Nederlandse fado- zangeres. 

Fado zangeres Daisy Correia is in Amsterdam geboren op 30 september 1986. Haar moeder is Portugese en haar vader Nederlander. Daisy is 2-talig opgevoed en haar Portugese roots krijgen in haar leven een speciale betekenis. Daisy is zeer jong als ze haar muzikale talenten laat blijken. Op haar 13e jaar staat ze voor het eerst op een podium en vanaf dat moment weet ze dat dat haar leven zou worden.

Pop en Soft rock

Daisy begint met het zingen van ballads en later pop/soft-rock en neemt in 2002 een cd op 'It ain’t easy' en in 2005 'Missing'.  Als 16-jarig meisje staat ze al naast grote namen als Bløf en Trijntje Oosterhuis op het podium op het Museumplein tijdens Koninginnedag. Diverse andere grote festivals en evenementen volgden zoals Pepsi Stage, Leidseplein, Kwakoe en het Jordaan Festival.

Portugese TV

Sinds 2005 is zij regelmatig op de Portugese tv te zien. Ze trad op in programma’s als Portugal no Coração, Contacto, Gala dos Talentos, Praça da Alegria, en Dia dos Avós in het Pavilhão Atlântico in Lissabon waar ze voor 12.000 mensen zingt.

Serious Talent

Daisy wordt met het nummer 'Colors' in augustus 2008 door 3FM uitgeroepen tot ‘Serious Talent.’

Fado

Dan komt Daisy met de Portugese fado in aanraking en de fado verovert haar hart. Ze neemt deze muziekstijl in haar repertoire op en in 2008 besluit ze om volledig als fado zangeres door het leven te gaan. De theater shows met Fernando Lameirinhas “Fado Blue”(2008-2009) en “Saudade do Futuro” (2009 – 2010) bekrachtigen alleen maar haar beslissing. In 2009 neemt Daisy haar debuutalbum op met de naam “Este meu fado” (Dit is mijn fado).