Artiest

Betty Davis

  1. Artiestenchevron right
  2. Betty Davis
Geboren als Betty Mabry, werkte deze dame als model. In die periode leerde ze muzikanten kennen als Sly Stone, Jimi Hendrix en uiteindelijk Miles Davis.

Davis

In 1967 ontmoette Betty Miles, een jaar later trouwden ze met elkaar. Betty stelde haar man voor aan Jimi Hendrix en Sly Stone, artiesten die hem beinvloedde. Miles Davis stak niet onder stoelen of banken dat zijn vrouw ook invloed had op zijn muziekstijl. De twee gingen uit elkaar (het gerucht ging dat Betty een affaire had met Jimi Hendrix, maar dat is door haar altijd ontkend) en Betty Davis vertrok naar Londen, waar ze veel muziek schreef.

Samenwerkingen

Na enkele jaren ging Davis terug naar de VS. Ze verzamelde muzikanten om zich heen om haar debuutalbum op te nemen. Dat verscheen in 1973 en was selftitled. De muzikanten waar ze mee werkte, waren niet de minsten en speelden bijvoorbeeld ook bij Sly & The Family Stone, Santana en Tower of Power. De Pointer Sisters deden de backing vocals. In '74 verscheen "They Say I'm Different", gevolgd door "Nasty Gal" in 1975. Alledrie de albums scoorden nauwelijks, Betty moest het meer hebben van haar controversiele seksuele houding. In 1976 nam ze nog het album "Crashin' from Passion" op, maar dat werd pas in 2009 uitgebracht onder de naam "Is It Love Or Desire?". Veel muzikanten met wie ze toen werkte, snapten dat niet, omdat zij het beschouwden als haar beste album.