Artiest

Wolfgang Maiwald

  1. Artiestenchevron right
  2. Wolfgang Maiwald
De in Duitsland geboren Wolfgang Maiwald leerde zichzelf piano spelen als tiener. Hij begon met het schrijven van nummers en teksten en speelde in een lokale band als toetsenist/zanger. Ondanks zijn visuele handicap verhuisde hij naar Nederland en besloot hij een carrière als muzikant te starten

Autodidact

Wolfgang Maiwald leerde zichzelf piano spelen als tiener - studeerde eind jaren tachtig muziek aan de universiteit van Oldenburg en viel dusdanig op dat hij eind jaren tachtig door de Jugend Jazzt Niedersachsen uitgeroepen werd tot het meest belovende talent van de regio. Hij besloot professioneel door te gaan, verhuisde daarvoor  naar Amsterdam, en ging studeren aan de Amsterdamse School voor de Kunsten en het Hilversums conservatorium (cum laude afgestudeerd)

Speelde met?

Hij trad op met tientallen nationale - en internationaal bekende jazzmusici als Ferdinand Povel, Joe Lovano, Jesse Van Ruller, Benjamin Herman, Tineke Postma, Ellen Ten Damme enJasper Blom.

Nieuwe CD - Two Faces

Pianist Wolfgang Maiwald presenteerde in 2010 zijn nieuwe plaat ´Two faces´ en speelde in Panama met zijn trio stukken van die cd ( zie link op deze pagina) . Op de plaat komen zijn pop- en zijn jazzgezicht duidelijk naar voren. 

Nummers van Wolfgang Maiwald