Artiest

Slagerij van Kampen

  1. Artiestenchevron right
  2. Slagerij van Kampen
Akoestische power met harmonieuze arrangementen. Eigenzinnig en swingend, overdonderend en spectaculair. Dat is Slagerij van Kampen.

Waarom zouden de drums niet de hoofdrol kunnen spelen? Met die vraag starten Mies Wilbring en Willem van Kruysdijk de band Slagerij van Kampen: een popgroep die uitsluitend op slagwerkinstrumenten speelt. 

Succesverhaal 

In 1986 komt Slagerij van Kampen met hun gelijknamige debuutalbum, die meteen een razend succes wordt. Het album bevat een live-registratie van een akoestisch concert en wordt net als hun tweede album alleen op vinyl uitgebracht. 

Het derde album A Long Walk On A Short Pier, die geproduceerd is door topproducer Robert Musso, betekent voor Slagerij van Kampen de definitieve doorbraak. In totaal brengt de band een twaalftal albums uit waarvan ze voor het album Live een Gouden Plaat ontvangen en voor het album Add Up The Actual Size een Edison Music Award. 

Muzikale wijzigingen

In 1997 vindt er qua bezetting en muzikale verbreding een kleine wijziging plaats binnen Slagerij van Kampen. Vanaf die periode wordt de band uitgebreid met Robin van Vliet die het keyboard en de baspartijen voor zijn rekening neemt.

Vanaf 2003 verlaten Willem van Kruysdijk en Mies Wilbrink de band en neemt Gijsbert Zwart het stokje over van Willem Kruysdijk. Willem en Mies gaan verder als producers van Slagerij van Kampen. 

Huidige bezetting 

Momenteel is bestaat Slagerij van Kampen uit: Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere en Robin van Vliet.