Artiest

Bomb The Bass

  1. Artiestenchevron right
  2. Bomb The Bass
Alter ego van de Britse Tim Simenon. Onder de naam Bomb The Bass boekt hij begin jaren '90 veel succes als danceproducer met o.a. 'Beat Dis' en 'Winter In July'.

Tim 'Bomb The Bass' Simenon wordt op 21 juni 1967 in Londen geboren. 

Start carrière

Hij begint zijn muzikale carrière halverwege jaren '80 als DJ in de Wag Club te Londen. Zijn debuutsingle 'Beat Dis' volgt niet veel later. Tim neemt het nummer op met producer Pascal Gabriel. De twee hebben echter geen geld of platform om 'Beat Dis' op uit te brengen. Tim blijft werken als vakkenvuller in de supermarkt om de release te betalen. 

Succes

Uiteindelijk wordt 'Beat Dis' uitgebracht door Rhythm King. Het nummer wordt een groot succes en bereikt de tweede positie in de Britse hitlijsten. Ook de bijbehorende hoes is een hit en de smiley komt vanaf dan vaak terug in de beeldcultuur rond acid house en rave. 

'Buffalo Stance'

Tim Simenon zet zijn reputatie als hitproducer neer wanneer hij meewerkt aan Neneh Cherry's 'Buffalo Stance'. Het nummer wordt een internationale hit en bereikt de top 3 in zowel de Amerikaanse als de Engelse en Nederlandse hitlijsten. Ook is Simenon verantwoordelijk voor Neneh Cherry's hits 'Manchild' en album Raw Like Sushi (1989).