Artiest

Julie Driscoll & The Brian Auger Trinity

  1. Artiestenchevron right
  2. Julie Driscoll & The Brian Auger Trinity
Zangeres Auger en toetsenist Driscoll werken - samen met Rod Stewart - al eerder samen in de band The Steampacket. In het publieke oog springen doen ze samen met de groep Trinity in 1968 wanneer ze een hit scoren met het Bob Dylan-nummer ‘This Wheel’s On Fire’. Beide artiesten gaan daarna ieders hun eigen weg en zijn nog steeds actief in de muziekwereld.
Toetsenist Brian Auger richt in 1965 de groep The Steampacket op. De rhythm & blues-band kent naast Auger ook onder andere Rod Stewart en zangeres Julie Driscoll als leden. Met laatsgenoemde gaat hij verder in een andere groep genaamd Trinity. Die band boekt succes in de vorm van de single ‘This Wheel’s On Fire’, een cover van Bob Dylan.

The Young Ones

Driscoll verlaat de band voor een solocarrière. Muzikaal switcht ze behoorlijk; de popmuziek wordt ingeruild voor progressieve en experimentele jazzmuziek. Ze trouwt met pianist Keith Tippett en verandert haar artiestennaam daarop in Julie Tippetts. Ze verkent muzikale grenzen, maar neemt begin jaren negentig samen met acteur Adrian Edmondson(The Young Ones) een nieuwe versie van ‘This Wheel’s On Fire’ op als begintune voor de Britse comedyserie Absolutely Fabulous.

Eric Burdon

Auger gaat na het stoppen van Trinity verder met de band Oblivion Express. Ook hij richt zich minder op pop en meer op jazz. Op zijn album Encore (1978) werkt hij nog een keer samen met Driscoll. Oblivion Express wordt eind jaren zeventig opgeheven. Gedurende de jaren negentig tourt hij samen met Eric Burdon (ex-The Animals). Tegen het einde van dat decennium blaast hij Oblivion Express nieuw leven in. Tot de nieuwe bandleden behoren onder andere zijn zoon en dochter.

Nummers van Julie Driscoll & The Brian Auger Trinity