Artiest

Hank The Knife & The Jets

  1. Artiestenchevron right
  2. Hank The Knife & The Jets
Arnhemse rock’n’roll-band die voortkomt uit de al even legendarische formatie Long Tall Ernie and The Shakers. Onder leiding van gitarist Henk ‘Hank’ Bruysten weet de groep het goed te doen met hits als ‘Guitar King’ (tweede plek in de hitlijsten) en ‘Stan The Gunman’ (eerste plek in de hitparade).
Als baritongitarist Henk ‘Hank’ Bruysten in 1974 de Arnhemse groep Long Tall Ernie and The Shakers verlaat, duurt het niet lang of hij vormt zijn eigen rock’n’rollband. Hank the Knife & The Jets doet niet onder voor Henk’s voormalige broodheren. Sterker nog, met de eerste singles is het meteen raak; ‘Guitar King’ en ‘Stan The Gunman’ worden grote hits in Nederland, maar scoren ook in België, Duitsland en Frankrijk.

Eboman

De daaropvolgende singles zijn een stuk minder succesvol en de groep wordt in 1977 ontbonden, waarna Bruysten het met een drietal dames probeert als Hank The Knife & The Crazy Cats. Wanneer ook dit geen gewenst resultaat oplevert, verdwijnt een Bruysten een tijdje van het toneel. De gitaarriff van ‘Guitar King’ duikt in 1997 nog op in een single van Popprijs-winnaar Eboman.

Silver Cadillacs

Bruysten probeert het begin deze eeuw met een nieuwe band, Silver Cadillacs, waarmee ook oude Jets-nummers gespeeld worden. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en in 2005 komt de band weer bij elkaar, waarna een jaar later zelfs een nieuwe cd Black  verschijnt.

Nummers van Hank The Knife & The Jets