Artiest

Abbi And Kikwetu

  1. Artiestenchevron right
  2. Abbi And Kikwetu
Zanger Abbi en zijn groep Kikwetu vertegenwoordigen een nieuw urban geluid in Oost-Afrika in een mix van calypso's, jazz en typisch Keniaanse benga en rumba. Zondag te beluisteren op Output webradio

Zanger Abbi en zijn groep Kikwetu vertegenwoordigen een nieuw urban geluid in Oost-Afrika in een mix van calypso's, jazz en typisch Keniaanse benga en rumba.

Regenboog

De vibraties van de Keniaanse drums, de hedendaagse sounds, de teksten in diverse Afrikaans talen en de achtergrond van de bandleden maken samen een unieke band. Absalom 'Abbi' Nyanza, zanger van Kikwetu zegt: ,,Er zijn zoveel kleuren, maar er is uiteindelijk maar één regenboog. Zo is het in de wereld, zo is het in Kenia en zo is het bij Kikwetu.' Abbi's muzikale stijl wordt wel getypeerd als afro-jazz of afro-fusion en wordt zowel in als buiten Kenia steeds populairder. Abbi's sound komt voort uit een muzikale ontmoeting tussen bijzondere klanken en ritmes uit de Keniaanse traditionele muziek en hedendaagse muzikale invloeden uit de rest van de wereld. Zo vindt je in zijn werk invloeden uit de salsa, reggae, rock en samba, maar ook ritmes uit andere delen van Afrika.

Kikwetu

"Kikwetu", een woord uit het Swahili, staat voor wederzijds begrip, harmonie en het vreedzaam naast elkaar leven ondanks verschillende culturele achtergronden. Het zijn belangrijke thema's voor Abbi, die dit gedachtegoed vertegenwoordigd ziet in de muzikale samensmelting tussen moderne en traditionele instrumenten uit zowel Afrikaanse als Europese landen, zoals de "mixing zeze", accordeon, boum boums, djembe, marimba, viool, fluit, sax, drums, gitaar, bas en keyboard. 'The drum reminds me of my roots, the melody of my people'.