Artiest

Afrojack

  1. Artiestenchevron right
  2. Afrojack
De Nederlander Nick van de Wall (1987) schiet in 2010 plotseling als een komeet de muziekindustrie in met zijn single 'Take Over Control' met Eva Siemons. De hoogtepunten volgen elkaar in no-time op, met Grammy's, nummer één-posities en samenwerkingen met de grootste artiesten ter wereld.

Spijkenisse

Nick van de Wall groeit op in Spijkenisse en vindt in stadsgenoot Björn 'Vato Gonzalez' Franken al snel iemand die net zo gek is op elektronische muziek als hijzelf. DJ-optredens beginnen in kleine lokale clubs, maar al snel schopt hij het tot de grotere zalen van Nederland.

The Partysquad

Het eerste wapenfeit van Afrojack is de solosingle 'In Your Face' uit 2006, maar met de opvolger 'Drop Down (Do My Dance)' die hij samen met The Partysquad maakt, gooit hij hogere ogen in de hitlijsten. Voor 'A Msterdam' werkt hij weer met ze samen, maar dit nummer doet het minder goed. Zijn vierde single heet 'Take Over Control' en is zijn doorbraak in de mainstream dance-wereld. De track schopt het tot ver buiten de Nederlandse landsgrenzen.

Eigen platenlabel

In 2007 richt Afrojack een eigen platenmaatschappij op met de naam Wall Recordings. Met deze maatschappij neemt hij zijn eigen platen op. Sinds 2011 zitten ook artiesten als Style Of Eye, R3had, Apster en D-Wayne bij dit label.

Remixes

Ondertussen weet Afrojack vooral zijn naam te vestigen met het maken van remixes voor grote namen als Kanye West, Rihanna, Lady Gaga, Snoop Dogg en Bruno Mars. 

Lost & Found

Dat Afrojack in december 2010 het album Lost & Found uitbrengt lijkt haast bijzaak als je naar zijn inmiddels indrukwekkende cv kijkt. Samen met de Franse dj David Guetta maakt hij een remix van het nummer 'Revolver' van Madonna. Hiermee winnen ze een Grammy Award. Vanaf dat moment heeft Afrojack de samenwerkingen voor het uitkiezen.

EBBA Award en Zilveren Harp

In 2012 wint Afrojack een European Border Breakers Award (EBBA) tijdens Eurosonic Noorderslag. Datzelfde jaar mag hij ook de Zilveren Harp in ontvangt nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan aanstormend talent en is bedoeld als aanmoedigingsprijs.

Forget The World

In mei 2014 brengt Afrojack het studioalbum Forget The World uit. Zelf zegt hij over de plaat: "It's basically a message not just to my fans, but also to myself, to always remember to keep following your heart, keep following your path, and never try to let the things around you get you down." Daarnaast is Afrojack te horen op Listen, het studioalbum van David Guetta dat eind 2014 uitkomt.

3FM Serious Request 2014

Op woensdag 24 december 2014 staat Afrojack met zijn Nederlandse collega's Chef'Special, Jett Rebel, Dotan, Kensington, Jacqueline Govaert en Mr. Probz op het podium tijdens de slotavond van 3FM Serious Request in Haarlem.