Artiest

The Flower Pot Men

  1. Artiestenchevron right
  2. The Flower Pot Men
Een Brits project waarachter het duo John Carter en Ken Lewis schuilgaat. De heren scoren in 1967 een hit met het nummer ‘Let’s Go To San Francisco’ en formeren hier een band omheen. Onder de naam The Flower Pot Men schrijven de heren vervolgens materiaal dat door die groep wordt uitgevoerd.

San Francisco

John Carter en Ken Lewis boeken als leden van The Ivy League al wat successen, maar als de twee met ‘Let’s Go To San Francisco’ een gigantische hit scoren, moet er een groep geformeerd worden om de single te promoten. De heren kiezen vervolgens zelf de muzikanten uit die tezamen The Flower Pot Men moeten vormen. De groept voert uit, terwijl Carter en Lewis al het materiaal schrijven, produceren en opnemen.

White Plains

Opvolger ‘A Walk In The Sky’ wordt een hit in Nederland en Duitsland, maar de popgroep die uitblinkt in de vocale harmonieën kan het succes niet volhouden. In een poging het tij te keren breekt men met Carter en Lewis en wordt de naam aangepast. Als White Plains weet men in de vorm van ‘My Baby Loves Love’ een hit te scoren in 1970.

First Class

De Flowe Pot Men-bandleden duiken na het uiteenvallen in verschillende groepen op waaronder First Class en Fat Matress. Bassist Nick Simper en toetsenist Jon Lord gooien met hun nieuwe rockband Deep Purple uiteindelijk ook hoge ogen.

Nummers van The Flower Pot Men