Artiest

Ian Siegal

  1. Artiestenchevron right
  2. Ian Siegal
Ian Siegal is een unieke zanger. Hij zingt de blues niet, hij ís de blues. Siegal (1971) heeft in korte tijd een enorme reputatie opgebouwd met zijn albums, maar zeker ook met zijn live shows (met én zonder band).
Ian Siegal is een unieke zanger. Hij zingt de blues niet, hij ís de blues. Siegal (1971) heeft in korte tijd een enorme reputatie opgebouwd met zijn albums, maar zeker ook met zijn live shows (met én zonder band). Onlangs was hij voor een tour in Nederland om zijn tweede album, 'Meat & Potatoes', te promoten.

NPS Sessie

De eerste keer dat ik hem live zag was bij de NPS, in ons lullige bedrijfscafé. Paul Harvey van Radio 4 had een sessie voor hem georganiseerd waar Siegal zichzelf begeleidde met een oude gitaar en de hakken van zijn slangenlederen laarzen. Vijf nummers later was ik verkocht. De sessies zijn op 7 juli uitgezonden in 4FM Roots en nu online te beluisteren.

Groningen

Een paar dagen na zijn sessie bij de NPS trad Ian Siegal met zijn band op tijdens de Rhythm & Bluesnight in Groningen (7 mei 2005). Ik was er gelukkig weer bij in de Entreehal van de Oosterpoort en kon een paar mooie foto's maken. (Zie slide show.)  

North Sea Jazz 2005

Zaterdag 9 juli stond Siegal op North Sea Jazz in de Statenhal, samen met een ander supertalent, de gitarist Matt Schofield. Verder op het podium: Jonny Henderson (hammond orgel), Andy Graham (bas) en Nikolaj Bjerre (drums). Twee nummer staan online op NPS Output!Bio's recensies en albuminformatie: http://www.iansiegal.com/Aart Helder