Artiest

Electro Deluxe

  1. Artiestenchevron right
  2. Electro Deluxe
Electro Deluxe komt uit Frankrijk. De 13-koppige band brengt een elektronische hybride tussen jazz, funk en rap. De kern van de groep bestaat uit Thomas Faure op sax en programming, Gael Cadoux op Fender Rhodes, Jérémie Coke op bas en Arnaud Renaville op drums.

Conservatorium

Gaël Cadoux en Thomas Faure kennen elkaar van het conservatorium van Grenoble en delen een voorliefde voor funk en electronische jazz. In 2001 besluiten ze om een project op te zetten. Ze nodigen daarvoor Jeremy Coke en Arnaud Renaville uit. Jeremy Coke heeft viool gestudeerd aan het conservatorium en is uiteindelijk bas gaan spelen. Arnaud Renaville komt uit België en is afgestudeerd aan het conservatorium in Brussel. Het is de geboorte van Electro Deluxe!

Groovy electronic rap

Het debuutalbum Stardown komt in 2005. In 2007 verschijnt de cd Hopeful. De groep is dan al uitgebreid tot 13 muzikanten met onder meer Didier Lockwood en Flavio Boltro, de blazerssectie van NoJazz (Guillaume Poncelet en Philippe Sellam), de draaitafels van DJ Gump, de Amerikaanse rapper IMO en soulzangeres Cynthia Saint-Ville.

Play & Devil

Begin 2011 wordt het album Play verkozen tot Radio 6 Week CD. In 2013 brengen ze hun nieuwe plaat 'Devil' met als ondertitel 'The Acoustic Sessions' uit, en de gelijknamige single wordt uitgeroepen tot Schijf van 6.

Nummers van Electro Deluxe