Artiest

Digitzz

  1. Artiestenchevron right
  2. Digitzz
Nigel Williams, beter bekend als Digitzz, is geboren in Brabant en opgegroeid in Nijmegen.

Digitzz rapt in het Engels. Hij is namelijk door zijn Amerikaanse vader en Nederlandse moeder tweetalig opgevoed. Digitzz haalt zijn inspiratie uit onder andere Tupac, The Notorious B.I.G. en Snoop Dogg, maar pas wanneer hij Lil' Wayne ontdekt beseft hij zich dat je op verschillende manieren kunt flowen. Hij móest en zou zijn eigen rapstijl ontwikkelen. And so he did.

Digitzz

Elke carrière begint met een naam. Zo komt de naam Digitzz van een casettebandje dat Nigel vroeger had. Hij hoorde het woord 'Digitzz' en vond het cool klinken. Hij voegde er een extra 'z' aan toe, zodat hij op internet makkelijk te vinden zou zijn.

Nouveau Riche

Nouveau Rich, een samenwerkingsverband van jonge Nederlandse rappers, releast op 10 juni 2011 het album Alziend Oor. Digitzz levert zijn bijdrage met het nummer 'Oeffer' en 'Pak Je Momentje'. Zijn single 'The Jam', in samenwerking met Mr. Probz, brengt hij twee jaar later op 18 oktober 2013 uit.

The Good Stuff

Digitzz brengt op 18 oktober 2013 de EP The Good Stuff uit. Als voorproefje releast hij zijn single 'The Jam' op 7 oktober 2013. Dit nummer is een samenwerking met Mr. Probz. Op The Good Stuff zijn producties van Laffree, Soulsearchin', Ben Jur, Tobi Carter en Bats & Hammers te horen.

BBC

Digitzz houdt zijn vizier op Nederland, maar kijkt ook over de landsgrenzen heen. Zo is de rapper al te gast bij de BBC rond het WK van 2014 en wordt hij regelmatig gedraaid door radiostations in Zweden, Frankrijk, Suriname, Belgie, de VS en op de Antillen.

Froday

(Thank God It’s) Froday is de naam van de nieuwe EP van Digitzz. Froday is een woordspeling op friday door de man met de beste afro van de Nederlandse hiphop: Digitzz zelf. Na twee succesvolle EP’s, een hit met ‘The Jam’, diverse festival- en supportshows van Gers Pardoel en Chef’Special, zet de rapper een grote volgende stap. Zo werkt Digitzz op zijn meest ambitieuze project tot nog toe samen met producer Big2 van The Opposites en Soulsearchin, het productieteam achter Mr. Probz.

Release

De release van (Thank God It's) Froday vindt plaats op vrijdag 12 juni 2015 in Paradiso.