Artiest

Just Jack

  1. Artiestenchevron right
  2. Just Jack
Just Jack breekt begin 2007 door in Nederland met zijn single 'Starz In Their Eyes'. Het nummer is afkomstig van zijn tweede album Overtones. Verwacht muziek met invloeden uit de hiphop, de soul, de funk en de disco die zelfs de meest fanatieke stilzitter aan het bewegen krijgt.

Jack Allsopp, zoals Just Jack in het echt heet, wordt in 1976 geboren in Noord-Londen. Op jonge leeftijd komt de zanger in aanraking met US Garage, op dat moment een zeer populaire dance-cultuur.

Meubelontwerpen

Ondanks dat hij een diploma op zak heeft voor meubelontwerp ontwikkelt Allsopp een sterke interesse voor het sampelen van muziek. De zanger perfectioneert zijn draaitechniek en heeft op hetzelfde moment diverse bijbaantjes. Hij is onder andere afwasser, bloemschikker en runner voor een televisieprogramma. Ook werkt hij een tijdje voor het kledingmerk Gap.

Debuutalbum

The Outer Marker, het debuutalbum van Just Jack, verschijnt in 2002. Het album gaat over het moderne leven, relaties en sociale druk. De recensies zijn over het algemeen positief. Bepaalde critici hebben echter aanmerkingen op Allsopp's teksten.

'Starz In Their Eyes'

De grote doorbraak van Just Jack vindt plaats in januari 2007. Zijn single 'Starz In Their Eyes', die hij live ten gehore brengt in het televisieprogramma 'Later With Jools Holland' op BBC2, bereikt de tweede plaats in de Engelse hitlijst. Just Jack's tweede album Overtones bereikt de zesde plaats in de Britse albumlijst. 

Nederland

Ook Nederland blijkt de muziek van Just Jack wel te kunnen waarderen. De rappende zanger treedt in maart 2007 op in de kleine zaal van de Paradiso. In april komt hij nogmaals naar Nederland voor een optreden in de Melkweg. All Night CinemaTwee jaar later komt zijn derde schijfje uit: All Night Cinema. De release is gepland in mei en de eerste single heet 'Embers'. Net op tijd voor Pinkpop, want hij staat genoteerd voor de 40ste editie.