Artiest

Von Bondies

  1. Artiestenchevron right
  2. Von Bondies
Amerikaans rockkwartet dat is ontdekt door Jack White van de White Stripes. Jack White is ook verantwoordelijk voor de productie van het debuutalbum Lack Of Communication (2001). Drie jaar later verschijnt 'C'mon C'mon' op de 3FM playlist. 

Littekens

De Von Bondies worden in één klap bekend wanneer Jack White zanger Jason Stollsteimer in elkaar slaat. Jason: “Ik hou van littekens: het is een manier om goede en slechte dagen te herinneren.”

Detroit

The Von Bondies worden in 2000 opgericht in Detroit, Michigan. De bandleden kennen elkaar al uit hun kindertijd. Het kwartet bestaat uit de heren Jason Stollsteimer (zang/gitaar), Don Blum (drummer), Matt Lannoo (gitaar) en de dames Carrie Smith (bas) en Marcie Bolen (gitaar).

C'mon C'mon

De band brengt in 2001 de eerste plaat uit, Lack Of Communication. Deze nemen de bandleden in slechts drie dagen op. Daarna volgen Raw And Rare (2003) en Pawn Shoppe Heart in 2004. Op laatstgenoemd album staat ook het nummer 'C'mon C'mon', wat een grote hit wordt.

Love, Hate And Then There's You

De op Myspace te beluisteren nummers van het in 2008 te verschijnen Love, Hate And Then There’s You klinken veelbelovend. Deze plaat komt via Sire/Reprise Records uit. Als de rest van het album net zo rockt als het nummer 'Pale Bride', zal de definitieve doorbraak niet lang meer op zich wachten.

Melkweg

Nederland krijgt in februari (2008) de kans om kennis te maken met de Amerikaanse Von Bondies. De band speelt dan in de Amsterdamse Melkweg.