Artiest

Annie

  1. Artiestenchevron right
  2. Annie
De Noorse zangeres Annie wordt geboren als Anne Lilia Berge-Strand. Ze wordt wel vergeleken met Madonna of Kylie Minogue.

The Greatest Hit

Ze komt voor het eerst in de belangstelling in 1999 wanneer ze een nummer uitbrengt met een sample van Madonna getiteld The Greatest Hit. Het nummer wordt niet meteen opgepikt, maar na verschillende releases en mond op mond reclame wordt het uiteindelijk toch een redelijk grote underground hit. 

Kroknes

Het nummer wordt geproduceerd door Tore Andreas Kroknes met wie ze een relatie krijgt. De twee nemen al snel nog een nummer op getiteld I Will Get On. Kroknes overlijdt in 2001 op 23 jarige leeftijd aan hartproblemen. 

Anniemal

Annie komt het verlies uiteindelijk weer te boven en krijgt steeds meer bekendheid in het clubleven van Noorwegen. Ze gaat samenwerken met een nieuwe producer genaamd Timo Kaukolampi. De twee nemen een aantal nummers op voor Annies eigen album. De resultaten samen met de producties van onder andere de Noorse groep Royksopp en Richard X uit Engeland vormen de basis voor het album Anniemal. 

Heartbeat

Dit album komt uit in 2004. In Amerika komt het album uit in juni 2005. Van dit album komt de single Heartbeat.

Nummers van Annie