Naar homepage
Artiest

Bruce Lash

  1. Artiestenchevron right
  2. Bruce Lash
Bruce Lash is een singer-songwriter en multi-muzikant uit Michigan. Als inspiratiebronnen noemt Bruce Lash onder andere: Nick Drake, John Martyn en David Bowie. In 2008 wordt zijn single 'All the Way' gebruikt voor de commercial van een bekende drank.

Paul mcCartney

Bruce Lash luistert in zijn jonge jaren vooral naar British Invasion popmuziek. Ondertussen leert hij zelf gitaarspelen en pianospelen. In 1970 wordt hij in het specifiek geraakt door Paul McCartneys eerste solo-album. Een project waarbij McCartney alle muziekrollen opzich nam. Deze manier van muziek maken sprak Lash aan. Lash begint met het opnemen van muziek samen met vrienden. 

Zelf muziek opnemen

Jaren gingen voorbij en de zanger vond een baan bij een prominent reclamebedrijf waarbij hij TV-reclame en radiospotjes mixt. Een baan waar hij zich gelukkig bij voelt. Zijn collega's motiveren hem om zijn eigen muziek te maken. Lash begint met het opnemen van muziek samen met vrienden. Zo neemt hij enkele covers op met producer Scott Greiner. Ook start hij popduo The Virgineers. Met zanger Maura Corey neemt hij Prozak for Lovers op.

Single gebruikt in Hollywoodfilm

In 2008 wordt zijn single 'All the Way' gebruikt voor de commercial van een bekende drank. Datzelfde jaar wordt Lash's versie van Kurt Cobains 'Lithium' gebruikt voor de film Marley & Me, waarin bekende acteurs Jennifer Aniston en Owen Wilson spelen.

Nummers van Bruce Lash