Artiest

Fun Loving Criminals

  1. Artiestenchevron right
  2. Fun Loving Criminals
New Yorks trio dat in de zomer van 1996 een klein hitje scoort met 'Scooby Snacks'.

Stoer

De crimineeltjes Huey Morgen, Steve Borovini en Fast zijn stoer. Heel stoer. Hun levensmotto: sex, drugs, rock ’n roll én humor. Samen vormen ze sinds 1993 de eigenzinnige band Fun Lovin' Criminals. Ze zijn afkomstig uit de New Yorkse wijk Queens en hun muziek is net zo’n smeltkroes van klanken als de stad waar ze vandaan komen.

Graffiti crew

Hip-hop, blues, funk, jazz, pop en rock... Het zit er allemaal in. De naam Fun Lovin' Criminals hebben ze 'geleend' van een in hun wijk actieve graffiti crew. De 'Funnies' worden in hun begindagen vooral vergeleken met de Beastie Boys.

Albums

Het debuutalbum Come Find Yourself uit 1996 kan wereldwijd rekenen op veel airplay. Met name in Europa worden de jongens razend populair. De opvolger 100% Colombian (1999) heeft meer hip-hopinvloeden maar blijft toch met alle muzikale humor een typische Fun Lovin' Crminals plaat. Drummer Borovini wordt in 1999 vervangen door Maxwell 'Mackie' Jayson. Na Mimosa (1999), een lounge-achtige plaat met meerdere covers en remixes, komen de FLC in februari 2001 terug met het album Loco . In 2010 verschijnt hun hun meest cd: Classic fantastic.

Nummers van Fun Loving Criminals