Artiest

Swedish House Mafia

  1. Artiestenchevron right
  2. Swedish House Mafia
De bekende, populaire DJ's/producers Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso bundelen hun krachten in het project Swedish House Mafia. Eigenlijk is Eric Prydz ook onderdeel van de formatie, maar nadat hij verhuist van Zweden naar Londen is hij officieel geen lid meer. Het eerste materiaal wat het drietal wereldkundig maakt is de single 'One'.

Solo zijn Axwell, Steve Angello en Sebastian Ingrosso al een tijdje bezig en alledrie tamelijk grote namen in de dancescene. Axwell vertelt in een interview dat de formatie Swedish House Mafia ontstaat op het moment dat hij naar Stockholm verhuist. Daar ontmoet hij Sebastian Ingrosso en later Steve Angello. Ze houden van dezelfde muziek en zo ontstaat de groep. En die speciale naam is 'gewoon een willekeurige gedachte', die de mannen kregen terwijl ze midden in de nacht buiten een kop koffie dronken.In eerste instantie is Eric Prydz ook onderdeel van Swedish House Mafia, maar nadat hij verhuist van Zweden naar Londen is hij officieel geen lid meer. Toch blijven de banden warm tussen hem en de rest en duikt hij regelmatig op bij de live-sets die ze verzorgen.

Axwell

Eind 2004 begint het succes voor de Zweedse DJ Axwell met de single 'Feel The Vibe', een hit in de clubs en daarom wordt deze plaat later opnieuw uitgebracht met toegevoegde vocalen van Tara McDonald. Het betekent een kickstart van zijn carrière en vele remixen en samenwerkingen volgen, waaronder NERS, Nelly Furtado, Maroon 5 en vele anderen.

Steve Angello

Steve Angello remixt eind 2004 'Sweet Dreams' van Eurythmics en dat wordt een hit. Sindsdien is hij terug te vinden in de hitlijsten en horen clubgangers zijn nummers over de dansvloer schallen. Hij kent Sebastian Ingrosso al van jongs af aan en ook samen met hem produceert en mixt hij verschillende tracks.

Sebastian Ingrosso

Voor Sebastian Ingrosso komt het pas later op gang, maar releases als 'How Soon Is Now' en 'Leave The World Behind' brengen hem snel bekendheid in de house- en dancescene. Als producer doet hij het ook goed en maakt tracks voor onder meer Kylie Minogue.

Miami 2 Ibiza 

In september 2010 komt de tweede single van het DJ-trio uit: 'Miami 2 Ibiza'. De DJ's werken voor dit nummer samen met de Britse rapper Tinie Tempah. 

Leave The World Behind - film

In het voorjaar van 2014 komt de film 'Leave The World Behind' uit. Hierin is te zien dat de drie producers steeds meer gaan leven naar hun sterrenstatus die ze vooral in Amerika hebben. De filmt toont beelden van een vriendschap die breuken oploopt door meningsverschillen.