Artiest

Katja Schuurman

  1. Artiestenchevron right
  2. Katja Schuurman
Katja is een van de meest veelzijdige artiesten in Nederland. Naast een carrière als actrice in tv-series en films en een carrière als presentatrice voor onder andere BNN, heeft ze succes als zangeres in onder andere Linda, Roos en Jessica. Ook heeft ze een solo-zangcarrière en neemt ze een nummer op met De Jeugd Van Tegenwoordig.

Showbizzcarrière

Als Katja nog op school zit begint ze al met haar showbizzcarrière. Ze speelt in de NCRV-serie Uit De School Geklapt. Na het behalen van haar VWO diploma heeft ze gastrollen in verschillende tv-series waaronder Coverstory (NCRV), Weekend (Veronica) en Help (NCRV). Voor de Amsterdamse zender AT5 presenteert ze Night Vibes.

Jessica Harmsen

Naast het presenteren en acteren volgt Katja jarenlang verschillende dansopleidingen. Haar grote doorbraak krijgt ze als Jessica Harmsen in de eerste Nederlandse tv-soap Goede Tijden Slechte Tijden, waarin ze vanaf 1994 te zien is.

Linda, Roos en Jessica

Ze neemt met twee GTST collega’s voor de grap een single op met de titel ‘Ademnood’. '{l}Linda Roos en Jessica{/l}' is geboren. Samen met Babette van Veen en Guusje Nederhorst neemt ze vervolgens nog enkele nummers op waaronder ‘Alles Of Niets’ en ‘Druppels’. Linda, Roos en Jessica wordt een groot succes. Ook brengt Katja enkele solo singles uit zoals: ‘Wereldmeid’ en ‘Nu Heb Ik Er Een’.

MTV

In 1997 krijgt ze haar eigen programma So 90’s bij de muziekzender MTV. Ze reist voor dit programma, dat in 22 landen primetime te zien is, alle grote steden in Europa af en reikt een MTV Award uit aan The Backstreet Boys.

Edison Music Awards

In 1998 presenteert ze samen met Carlo Boszhard de Edison Music Awards in een tv-uitzending. Ze gaat in films spelen, spreekt voor tekenfilms verschillende stemmen in en blijft presenteren en acteren in verschillende tv-series.

Spaceship

In juni 2001 komt de solosingle ‘Spaceship’ van Katja uit. Ze speelt in de tv-serie All Stars en de bioscoophit Costa. Voor deze film neemt ze het nummer ‘Lover Or Friend’ op.

BNN

In 2001 gaat ze ook presenteren voor BNN. Hier maakt ze onder andere programma’s als BNN At Work en Lijst0.

Film en toneel

Vervolgens speelt ze in de film Oesters Van NamKee en in 2003 speelt ze in de film Interview van Theo Van Gogh. Ook speelt ze in het toneelstuk De Vagina Monologen.

Jeugd Van Tegenwoordig

In 2005 pakt ze haar zangcarrière weer op door voor het tv-programma Katja vs. Bridget van BNN een kerstsingle op te nemen met De Jeugd Van Tegenwoordig. Het nummer is alles behalve een standaard kersthit.

Nummers van Katja Schuurman