Artiest

Kings of Leon

  1. Artiestenchevron right
  2. Kings of Leon
Deze rockformatie uit Nashville bestaat uit de drie broers Followill en hun neef, en breekt met het album Only By The Night wereldwijd door. Ondertussen zijn er zeven albums uit.

De drie broers Followill, Nathan (drums), Caleb (zang) en Jared (bas) groeien op in een gelovig gezin. Vader Leon is predikant, samen reizen ze door het zuiden van Amerika van kerk naar kerk. Binnen het geloof is geen plaats voor (pop)muziek, ze luisteren alleen naar kerkkoren die ze onderweg horen. Het leven van de jongens verandert drastisch wanneer hun vader zich terugtrekt uit de kerk en gaat scheiden van hun moeder. De broers verhuizen naar Nashville waar ze een jaar later samen met hun neef Matthew (gitaar), Kings Of Leon oprichten.

Youth and Young Manhood

Het debuutalbum Youth and Young Manhood (2003) doet het vooral in Engeland goed. Hetzelfde geldt voor het tweede album Aha Shake Heartbreak uit 2004. In Amerika krijgen ze meer bekendheid doordat ze in het voorprogramma van U2 staan. Eind 2006 verschijnt Because of the Times en het vierde album Only By The Night komt twee jaar later uit. Het album wordt wereldwijd dertien keer platina en twee keer goud. 

'Radioactive'

Come Around Sundown is alweer het vijfde album van Kings Of Leon en verschijnt in 2010. De eerste single 'Radioactive', wordt een maand eerder uitgebracht en is vanaf de eerste minuut een hit, al zijn de reacties van de fans gemengd. 'Pyro' is in november 2010 de tweede single van het album. 

Zesde album Mechanical Bull

'Supersoaker' is de eerste single van het nieuwe, zesde album van Kings of Leon. De plaat heet Mechanical Bull en verschijnt in 2013. Deze single is, net als de rest van het album, opgenomen in hun nieuwe eigen studio in Nashville en heeft wat meer soul in de sound zitten dan ander werk van de band. 'Wait For Me' is de tweede single. Voor een keer houdt de band rond de gebroeders Followill het rustig op hun gitaren op deze ballad. 

WALLS

WALLS staat voor We Are Like Love Songs. Alle albumtitels van de band hebben vijf lettergrepen, dit zou uit bijgeloof zijn. Het zevende album is een groot succes en doet het goed in de charts, net als het nummer 'Waste a Moment'.