Artiest

Keith Richards

  1. Artiestenchevron right
  2. Keith Richards
Een gitarist, een zanger, een liedjes schrijver, de mede-oprichter van The Rolling Stones; wat is Keith Richards eigenlijk niet? Keith groeit op in het Engelse Kent. Op de lagere school raakt hij bevriend met Mick Jagger. Een vriendschap die later tot de legendarische band The Rolling Stones zal leiden.

Keith Richards en Mick Jagger

Richards en Jagger keizen voor verschillende middelbare scholen en raken elkaar daarna uit het oog. Richards raakt verliefd op gitaarspelen. Muziekicoon Elvis Presley is een rolmodel voor de jonge Richards. Als hij in bed naar de radio luistert en het nummer 'Heartbreak Hotel' voorbij komt weet hij niet wat hem overkomt. Hij had nog nooit zoiets gehoord. Later zou hij zeggen dat hij de volgende dag een ander mens was.

The Rolling Stones

Met zijn schoolprestaties gaat het minder goed. Richards wordt van school gestuurd vanwege rebels gedrag. Hij kiest voor een studie aan de kunstacademie. Daar volgt ook Dick Taylor lessen die weer met Mick Jagger in een bandje zit. Zo komen Richards en Jagger weer in contact. Richards nodigt ook Brian Jones uit om mee te spelen in hun band. En The Rolling Stones worden al snel beroemd.

Solo

In 1988 begint Richards ook met het opnemen van soloplaten. Hij brengt dat jaar Talk Is Cheap uit en Main Offender volgt vier jaar later. In 2015 maakt hij bekend dat solo-album Crosseyed Heart in september uit wordt gebracht. Een plaat met vijftien nummer. Drummer Steve Jordan heeft hem geholpen met het schrijven van deze singles. Als voorproefje brengt hij het nummer 'Trouble' uit.

Nummers van Keith Richards