Naar homepage
Artiest

Los Van Van

  1. Artiestenchevron right
  2. Los Van Van

Juan Formell

Het orkest Los Van Van werd gecreëerd door de Cubaan Juan Formell. Deze singer-songwriter begon in zijn jonge jaren als een troubadour en genoot zijn opleiding bij Cubaanse topmuzikanten zoals levensliedzanger Jorge Socarrás en bandleider Orestes López 'Cachao'. Juan Formell wordt in Cuba en daarbuiten beschouwd als de belangrijkste Cubaanse artiest en songschrijver van de laatste 40 jaar. Hij schreef meerdere klassiekers en zorgde ervoor dat de Cubaanse muziek een totale nieuwe wending kreeg. Door bepaalde traditionele elementen uit de Cubaanse muziek (waaronder Son en Cubaanse rumba) te vermengen met funk, jazz en andere Caraibische genres ontstond eerst het genre "Songo" en later "Timba". Los Van Van is de enige Cubaanse band met een Amerikaanse Grammy Award.

Cubaanse reflecties

Juan Formell wil Cubaanse muziek niet op de automatische piloot spelen, zoals volgens hem te vaak gebeurt. "Mijn composities moeten het leven van Cuba reflecteren, in al zijn facetten," verklaart hij. De invloed van Formell reikt ver. Niet voor niets hebben grootheden zoals Rubén Blades, Harry Belafonte en Ray Barreto zijn werk geïnterpreteerd.

Los Van Van

Los Van Van beheerst het maken van salsamuziek tot in de perfectie. Bij hun spetterende performance vol passie is het onmogelijk stil te blijven staan. Sinds de jaren ’70 heeft de creme de la creme van de Cubaanse salsa deel uitgemaakt van Los Van Van. Veel leiders van de beste bands van tegenwoordig zijn allemaal ex-leden van Los Van Van: Pupi Pupi y los que Son Son, La Justicia Pedrito Calvo, en Jose Luis Cortes, El Tosco van NG la Banda.

Nummers van Los Van Van