Artiest

John Coffey

  1. Artiestenchevron right
  2. John Coffey
John Coffey is een Utrechtse punkrockband, opgericht in 2005. De band bestaat uit David Achter de Molen (zang), Christoffer van Teijlingen (gitaar), Richard van Luttikhuizen (bas) en Carsten Brunsveld (drums). De bandnaam is een verwijzing naar het personage John Coffey uit de film The Green Mile (uit 1999). Deze film is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Stephen King.

Het debuutalbum VANITY wordt uitgebracht in oktober 2009. De eerste duizend exemplaren van de cd worden als stunt doorboort met een kogel. Het album wordt positief ontvangen. In 2010 gaat de band op tournee door Duitsland, Groot Brittannie en Zweden.

Nieuwe formatie

In juni 2010 kondigt de band aan dat zanger Art van Triest en gitarist Twan Eikelenboom de band verlaten. Art wordt vervangen door David Achter de Molen en Twan door Christoffer.

Fans sponsoren nieuwe album

De nieuwe formatie gaat in het najaar van 2011 aan de slag met nieuwe muziek. De plaat nemen ze op in het Zweedse Stockholm en worden onder meer financieel mogelijk gemaakt door fans, die worden opgeroepen de band te sponsoren.

Bright Companions

De eerste single van het tweede album Bright Companions wordt uitgebracht in september 2012, tegelijk met de hele cd. Daarna volgt de single 'Featherless Redheads', dat 3voor12 exclusief aanbiedt. De plaat is in heel Europa te krijgen.

Derde album

Het jaar 2014 staat in het teken van een derde album. De eerste single, 'Broke Neck', komt uit in november 2014.

Viral biertje

Als John Coffey in 2015 op Pinkpop staat, gebeurt er iets bijzonders. David vangt in het wildeweg een plastic bekertje met bier van iemand uit het publiek, en neemt nonchalant een slokje. Dat klinkt niet boeiend, maar was het wel. De video is inmiddels bijna zes miljoen keer bekeken, ging de hele wereld over en John Coffeys naar is in één klap gezet.

De mannen pakken in 2016 door. Ze staan bij That's Live en brengen de track 'No House For Thee' uit, waarmee ze in de video support uiten aan de vluchtelingen.

Nummers van John Coffey