Artiest

Bros

  1. Artiestenchevron right
  2. Bros
Bros is een Britse band actief in de jaren '80 en '90. Ze scoren een grote hit met 'When Will I Be Famous?' in 1987.

De tweeling Matt en Luke Goss starten samen met Craig Logan Bros in 1986. Ze breken in Engeland door met het nummer 'I Owe You Nothing'. De tweede single 'When Will I Be Famous?' wordt internationaal een grote hit in 1987 met een eerste plek in de hitlijst in Ierland, een nummer twee plek in Engeland en een top 5-hit in vele Europese landen waaronder Nederland en België.

Push

Het debuutalbum Push volgt een jaar later. De andere singles 'I Quit' en 'Cat Among the Pigeons' worden geen internationale hits maar halen wel de top 10 in Engeland. Het album behaalt 4x platina in Engeland.

Tweede en derde album

Het tweede album The Time volgt in 1989. Alleen de single 'Too Much' komt hoog in de hitlijst, het nummer behaalt de tweede plek in de Britse hitlijst. In 1991 komt zonder Craig Logan het derde en laatste album Changing Faces uit.

Eind jaren '80 zijn de mannen van Bros groot in de opkomende homoscene in Engeland. Matt Goss wordt in 1988 en 1990 benoemd tot Mr. Gay. In 1992 gaat de band uit elkaar. De broers Matt en Luke Goss worden allebei acteur en spelen in aardig wat Hollywoodfilms.

Nummers van Bros