Artiest

Betty Boo

  1. Artiestenchevron right
  2. Betty Boo
Betty Boo is de artiestennaam van de vrouwelijke poprapper Alison Clarkson.

Start loopbaan

Alison Clarkson begint haar muzikale loopbaan in haar tienerjaren bij het rap-trio She-Rockers en muziekduo Hit 'N' Run. Ondertussen studeert ze ook nog geluidstechniek. Onder de naam Betty Boo werkt ze in 1989 samen met The Beatmasters, een groep producers en liedjesschrijvers, aan de single 'Hey DJ I Can't Dance (To That Music You're Playing)'. De single haalt de zevende plek in de Engelse hitlijsten.

Gouden samenwerking

Op hun beurt bieden de artiesten van The Beatmaster hun hulp aan als Betty Boo haar nummer 'Doin' the Do' opneemt. Ook dit nummer haalt de zevende plek in de hitlijsten. Haar debuutalbum Boomania verschijnt in 1990 en krijgt een platina-status in het Verenigd Koninkrijk. Betty Boo schreef de nummers op deze plaat zelf en produceert ook zelf haar album.

Playbacken

Tijdens een concert in Australië valt het fans op dat de zangers playbackt. Boo zegt de rest van haar concerten af en houdt zich afzijdig van de media tot haar single 'Let Me Take You There' in 1992 uitkomt.  Dit nummer haalt opnieuw de hitlijsten. Grrr, It's Betty Boo, haar tweede album komt datzelfde jaar uit, maar haalt niet hetzelfde commerciele succes als haar debuutplaat.

Songwriter

Na deze plaat neemt ze een pauze van de muziekwereld om voor haar moeder te zorgen. Enkele jaren later begint Boo met liedjes schrijven voor andere artiesten. In 2001 verschijnt haar album Doin' the Do: The Very Best of Betty Boo, met bekende singles van de zangeres.