Artiest

Sneaky Sound System

  1. Artiestenchevron right
  2. Sneaky Sound System
Sneaky Sound System is een band uit het Australische Sydney, bekend van de in 2004 uitgebrachte culthit, 'Hip Hip Hooray". In 2008 brengt het trio het album 2 uit
In 2004 besluiten de zich Black Angus and MC Double D noemende artiesten, een eigen muzieklabel te starten, Whack Recordings. Met hulp van producer Peter Dolso bouwt het duo een eigen studio in Bondi Beach nabij Sydney.

Hip Hip Hooray

Deze studio, The House of Whack genaamd, blijkt de ideale plek voor de opnames van een eerste single. De Sneaky Sound System gaat voortvarend van start, de single ‘Hip Hip Hooray’, wordt in thuisland Australië en daarbuiten een culthit.

Connie Mitchell

Het duo wordt een trio, als Connie Mitchell uit de Primary, zich bij de band voegt. Samen maken ze een eigenzinnige mix van elektro, dance, disco, new wave en punk. Het eerste album (2004) getiteld naar de band, is geïnspireerd op muziek uit de jaren tachtig.

Voorprogramma’s

Sneaky Sound Sytems scoort hits met ‘I Love it’, ‘Pictures’ en ‘UFO’. Hetgeen een jaar later leidt leidt tot optredens in de voorprogramma’s van Robbie Williams, Jamiroquai en The Scissor Sisters. Het tweede album van Sneaky Sound Systems, 2, komt in 2008 uit met daarop de hitsingle ‘Kansas City’.

Nummers van Sneaky Sound System