Artiest

Gramophonedzie

  1. Artiestenchevron right
  2. Gramophonedzie
Marko Milicevic is als DJ beter bekend als Marko Hollywood. Sasa Radosavljevic helpt de DJ een handje en samen zijn ze het house-, dance-, electroduo Gramophonedzie, hoewel Marko ook in zijn eentje onder deze alias platen maakt. In 2010 hoort Nederland eigenlijk pas voor het eerst van Gramophonedzie door de internet- en clubhit 'Why Don't You'.

De muziekcarrière van Marko Milicevic begint als tiener in Belgrado. Hij maakt platen en draait deze ook op feesten. Zijn artiestennaam Marko Hollywood verandert rond 2006 in Gramophonedzie.

Opleiding

In het jaar 2000 bemachtigt Marko een plekje bij de Music Academy in Ierland. Daar komt hij in aanraking met muziekproductie, die opgedane kennis gebruikt hij later in zijn carrière als hij zelf muziek gaat maen. Daarnaast studeert hij ook nog af als sounddesigner op de Universiteit van Belgrado. Alle kennis en vaardigheid resulteert in veel DJ-en en muziek voor commercials, shows en film.

Internationaal

Werk genoeg dus voor Marko, maar het blijft allemaal nog binnen de Balkan. Hij hopt van platenlabel naar platenlabel en uiteindelijk komt zijn remix van 'Why Don't You Do Right (Get Me Some Money Too)' van Peggy Lee uit 1942 onder de aandacht van muziekliefhebbers buiten het gebruikelijke gebied. Deze plaat heet 'Why Don't You'. Het clipje wordt een succes op internet en zo horen meer mensen van Gramophonedzie.

Who Framed Roger Rabbit

Het nummer doet bij veel mensen een belletje rinkelen. In de film Who Framed Roger Rabbit uit 1988 werd het nummer al gecovered door Rogers voluptueuze vrouw Jessica.

Nummers van Gramophonedzie