Artiest

The Pigeon Detectives

  1. Artiestenchevron right
  2. The Pigeon Detectives
Engelse band uit Leeds, die in het voorjaar van 2007 hun debuutplaat Wait For Me uitbrengt. De groep is opgericht in 2002 en treedt in het najaar van 2006 op als support-act van de Kaiser Chiefs, die andere band uit Leeds.
De groep The Pigeon Detectives bestaat uit zanger Matt Bowman, de gitaristen Oliver Main en Ryan Wilson, bassist Dave Best en drummer Jimmi Naylor.

NME

Na optredens op het Reading en Leeds festival in 2006 worden de heren van The Pigeon Detectives door het toonaangevende NME Magazine bestempeld als "the band most likely to leap to the main stage in 2007".

Kaiser Chiefs

De Kaiser Chiefs, die net als 'The Detectives' uit Leeds afkomstig zijn, helpen de band een handje. In de herfst van 2006 staan The Pigeon Detectives in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs tijdens diverse shows in Europa.

Debuut

Het debuutalbum Wait For Me van The Pigeon Detectives verschijnt op 28 mei 2007. De groep komt begin juni naar Nederland voor maar liefst zeven optredens in vijf dagen. Twee van de optredens zijn instore-gigs. De eerste single die in Nederland gelanceerd wordt, is het catchy nummer 'I Found Out' (januari 2008).

Emergency

Ze krijgen na het succes van het debuutalbum verschillende aanbiedingen van grotere labels maar besluiten om opnieuw bij het label Dance To The Radio uit Leeds te tekenen. Een jaar na Wait For Me verschijnt het vervolg album Emergency.