Artiest

Leonie Meijer

  1. Artiestenchevron right
  2. Leonie Meijer
Leonie Meijer is een Nederlandse singer/songwriter die haar muzikale carrière begint met het meedoen aan de Grote Prijs van Nederland in 2010. Daarna volgt The Voice of Holland. Daaruit ontstaat haar eerste single, ‘Lost in Yesterday’. In 2011 brengt ze haar debuutalbum, Los, uit. Het tweede Nederlanstalige album Luister maar volgt in maart 2013.

Voice of Holland

Meijer gaat naar het Conservatorium in Amsterdam en in haar vrije tijd treedt ze op met haar band Material Spirit. Als artiest krijgt ze succes na het behalen van de finale van televisieprogramma The Voice of Holland (2011). Dit geeft haar de kans in samenwerking met coach Jeroen van der Boom de single ‘Lost In Yesterday’ op te nemen. Op het hoogtepunt behaalt dat nummer de 36ste plaats in de Top 40.

Los

In 2011 neemt Leonie Meijer deel aan de Michael Jackson-tribute tour waar ze enkele nummers van ‘The King of Pop’ vertolkt. Ze neemt daarna ook een duet op met Jeroen van der Boom. ‘Los van de Grond’ krijgt enig succes. In oktober dat jaar verschijnt haar debuutalbum Los.

Luister Maar

Het tweede Nederlandstalige album van Leonie Meijer komt eind maart 2013 uit en is getiteld Luister Maar. De eerste single is 'Niemand Als Jij' en het duet met Joost Marsman 'Wacht tot ik bij je ben' is de tweede single. Het liedje 'Scherven van geluk' wordt speciaal voor Leonie Meijer geschreven door Van Velzen en Nick Schilder (Nick & Simon).