Artiest

Roxette

  1. Artiestenchevron right
  2. Roxette
Roxette is na ABBA de meest succesvolle Zweedse band ooit. Het Zweedse duo bestaat uit Per Gessle en Marie Fredriksson dat eind jaren '80 zijn eerste hit scoort met 'The Look'. Roxette brengt in totaal tien studioalbums uit met als laatste wapenfeit het album Traveling (2012).

Look Sharp!

Het verhaal gaat dat het beginsucces van Roxette vooral te danken is aan een Amerikaanse student die het album op cassette meebrengt uit Zweden, waarna Amerikaanse radiostations het nummer de ether in slingeren. Als 'The Look' en 'It Must Have Been Love' op single uitkomen zijn het meteen nummer 1-hits in Amerika. De rest van de wereld volgt. Ook de singles 'Dangerous', 'Listen To Your Heart' en 'Chances' doen het wereldwijd goed. Look Sharp! is met negen miljoen verkochte exemplaren na Arrival van ABBA het best verkopende Zweedse album ooit.

Joyride

Het internationale popgeluid met een randje dance en rock van Roxette is wereldwijd een hit. Ook het Joyride album gaat als warme broodjes over de toonbank. Het internationale karakter van het duo is sterk terug te zien in de videoclips, of ze nu in een
oude Romeinse arena staan of in de Amerikaanse woestijn, Roxette kan overal, altijd en voor iedereen. Voor hun wereldtournee Join The Joyride 91-92 geeft het duo meer dan 100 optredens wereldwijd.

Tourism

Tijdens de Join The Joyride Tour legt Roxette de hand aan het volgende album Tourism. Een album met nog niet eerder uitgebracht materiaal, al dan niet opnieuw ingezongen of geremixte live songs van de tour, en een aantal nieuw geschreven liedjes. De singles van het album zijn 'How Do You Do!', 'Queen Of Rain' en 'Fingertips 93'.

Solo

In 1996 gaat het duo ieder hun eigen weg. Per Gessle met zijn oude band (Gyllene Tider), en Marie Fredriksson met een Zweeds solo-album. Roxette wordt in 2002 ontbonden als Frederiksson een hersentumor blijkt te hebben. 

Comeback

In 2005 brengt Marie Frederiksson naar buiten kankervrij te zijn. Een jaar later verschijnen de singles 'One Wish' en 'Reveal' ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum. De singles zijn terug te vinden op The Rox Box/Roxette '86-'06.

Zeroes

In de Zeroes brengt Roxette de albums Charm School (2011) en Traveling (2012) uit. Roxette bewijst weer helemaal terug te zijn met de Night Of The Proms tour in 2009 en de Charm School European Tour en Charm School World Tour in respectievelijk 2010 en 2011/2012.