Artiest

Ice MC

  1. Artiestenchevron right
  2. Ice MC
Ice Mc is de artiestennaam van rapper Ian Campell die bekend werd door zijn singles 'Think about the Way', 'It's a Rainy Day' en 'Take Away the Colour'.

Het begin

Ice Mc groeit op in de omgeving van het Engelse Nottingham, in 1983 wordt hij lid van een groep breakdancers en gaat met deze dansers toeren door Europa. In 1989 ontmoet hij in Italië de zanger Roberto Zanetti. De twee besluiten samen een single op te nemen. Het nummer krijgt de titel 'Easy' en haalt de top 5 in Italië.

Debuutplaat

Debuutalbum Cinema volgt een jaar later in 1990. In 1992 wordt ook de LP My World uitgebracht, maar deze plaat is niet zo succesvol als zijn voorganger. In 1994 wordt het album Ice'n'Green uitgebracht. Aan dit album werkt de Italiaanse zangeres Alexia mee. De singles:  singles 'Think about the Way', 'It's a Rainy Day' en 'Take Away the Colour' zijn afkomstig van deze plaat.

Samenwerking

In 1996 gaat Ice Mc zonder Zanetti en Alexia verder na wat onenigheid tussen de artiesten. In 2002 start hij opnieuw een samenwerking met Zanetti. twe jaar later brengen zij het album Cold Skool uit.

Nummers van Ice MC