Artiest

Zlata Ognevich

  1. Artiestenchevron right
  2. Zlata Ognevich
Zlata Ognevych doet mee aan het Eurovisie Songfestival 2013 namens Oekraïne. Met het liedje ‘Gravity’ komt ze in de finale. In 2010 en 2011 doet ze ook al mee met het nationale Songfestival in Oekraïne, maar moet dan genoegen nemen met respectievelijk de vijfde en de tweede plek.

Zlata Ognevych is geboren in 1986 in Murmansk in Rusland en verhuist op jonge leeftijd naar Sudak in Oekraïne. Ze studeert af op de muziekschool Rheingold M. Glière in Kiev. Voor haar avontuur bij het Songfestival speelt ze in de band van het Oekraïense leger.

Songfestivals 2010 en 2011

Met het liedje ‘Tiny Island’ kan ze in Oekraïne niet genoeg overtuigen voor het nationale Songfestival in 2010. Ze eindigt als vijfde. Het jaar daarop eindigt ze tweede met ‘The Kukushka’.

Malmö 2013

Bij haar derde poging is het raak. Ognevych mag namens Oekraïne naar Malmö voor het Eurovisie Songfestival 2013 en behaalt daar de finale met haar nummer ‘Gravity’. De schrijver van het liedje is ook verantwoordelijk voor ‘Wild Dances’ van de Oekrainse Ruslana, die in 2004 het Europese liedjesfestival wint.  

 

Nummers van Zlata Ognevich