Artiest

Honeycombs

  1. Artiestenchevron right
  2. Honeycombs
Een Britse popgroep die in de jaren zestig opzien baart met niet alleen hun liedjes, maar ook vanwege drumster Honey Lantree, die in die tijd een van de weinige vrouwelijke slagwerkers is. De eerste klap is meteen een daalder waard, als debuut-single ‘Have I The Right?’ een internationaal succes wordt en wereldwijd in de hitlijsten terechtkomt.
Honeycombs wordt in 1963 opgericht als The Sherabons door kapper Martin Murray. Zijn assistente, de knappe Anne Margot ‘honey’ Lantree speelt drums en is meteen de blikvanger van de band. Het producersduo Ken Howard en Alan Blaikley ontdekt de groep en biedt ze het nummer ‘Have I The Right?’ aan. De bandnaam wordt aangepast aan blikvangster ‘Honey’ Lantree en is vanaf dat moment The Honeycombs.

Radio Caroline

De single heeft een korte aanloop nodig, maar wanneer legendarisch station Radio Caroline de single oppikt, verandert het nummer in een doorslaand internationaal succes met hitnoteringen in onder andere Amerika, Nederland en Japan.In 1966 wordt de bandnaam - vanwege personeelswijzigingen - verandert naar The New Honeycombs. ‘Honey’ Lantree wordt gepromoveerd tot zangeres op het tweede album All Systems -Go!, maar het succes van de groep situeert zich op dat moment voornamelijk in Europa en Azië - in Japan wordt zelfs een live-lp uitgebracht. De groep stopt in 1967. Martin Murray richt de groep in 2004 opnieuw op. In een gewijzigde line-up treedt hij nog steeds op.

Nummers van Honeycombs