Artiest

Bessie Banks

  1. Artiestenchevron right
  2. Bessie Banks
Bessie Banks (1938, North Carolina), wordt geboren als Bessie White. Ze is een Amerikaanse soulzangeres die aan de weg timmerde vanaf halverwege de jaren 50.

Banks

Halverwege de jaren 50 sloot Bessie zich aan bij het kwartet Three Guys and a Doll. Daar ontmoette ze zanger Larry Banks, met wie ze in 1955 trouwde op het podium van het Royal Theatre. Vanaf toen wisselde Bessie van naam. Ze ging verder onder de naam Toni Banks en maakte met Larry onder de naam The Companions wat nummers.

Go Now

Hoewel Bessie en Larry van elkaar scheiden, blijven de twee wel samenwerken. Bessie gaat weer door met muziek maken onder de naam Bessie Banks en brengt in 1963 het nummer "Do It Now" uit. Larry en zij besluiten haar muzikale succes een duwtje in de goede richting te geven en haar solo-carriere van de grond te krijgen. Larry schrijft het nummer "Go Now", speciaal daarvoor, en ze brengt het uit. Het nummer wordt opgepikt, maar binnen no time wordt het gecoverd door The Moody Blues, en schiet de cover de originele versie voorbij. Het is het einde van het solosucces van Bessie. Ze brengt nog wel wat uit, maar kiest uiteindelijk er voor om zich te richten op gospelmuziek.

Nummers van Bessie Banks