Artiest

Gwen McCrae

  1. Artiestenchevron right
  2. Gwen McCrae
Gwen McCrae werd geboren als Gwen Mosley, in 1943 te Pensacola, Florida. Ze trouwde in 1963 met George McCrae, die ze toen een week kende.

Duo

Gwen zong als klein meisje in de kerk en als puber in verschillende clubs, met lokale groepen als The Lafayettes en The Independents. In 1963 trouwde ze met George McCrae, met wie ze een zangcarriere nastreefde. De eerste singles die ze uitbrachten werden regionale hits: 'Three Hearts in a Tangle", "Like Yesterday Our Love Is Gone" en "No One Left To Come Home". Ondertussen probeerden zowel Gwen als George ook solo voet aan de grond te krijgen.

Solo

In 1975 scoorde Gwen haar eerste R&B nummer 1 hit met "Rockin' Chair". De daarop volgende single "Love Insurance" deed het ook goed. In 1976 bracht het duo de single "Winners Together, Losers Apart" uit. Vlak daarna ging het stel uit elkaar. Gwen haalde hitlijsten dat jaar nog met "Damn Right It's Good". In de jaren 80 werd Gwen populair in Europa. De daarop volgende jaren maakte ze muziek in de U.K. en in Frankrijk. Haar laatste single stamt uit december 2010: "Now I Found Love".