Artiest

Baby Huey

  1. Artiestenchevron right
  2. Baby Huey
Baby Huey kreeg net als meerdere artiesten pas echt succes na zijn dood. Het ironische is dat hij het uitkomen van zijn debuut niet eens meer heeft meegemaakt.

Baysitters

Baby Huey werd geboren als James Ramey (1944) in Richmond, IN. Hij was vooral bekend in de omgeving Chicago, waar hij sinds 1963 veel optrad met zijn backing vocals de Babysitters. Hij was beroemd om zijn optredens, niet alleen vanwege de aard van de optredens, maar ook vanwege zijn imposante uiterlijk: Baby Huey woog tijdens zijn volwassen leven tussen de 160 en de 180 kilo.

Curtom Records

In de jaren 60 maakte hij de switch van R&B naar soul. Hij tekende bij Curtom Records, het label van Curtis Mayfield en maakte zijn debuutalbum "The Baby Huey Story: The Living Legend". Op het album stonden een paar nummers van Mayfield, en ook een cover van "A Change Is Gonna Come" van Sam Cooke. Nog voor het uitkomen van het album, overleed Huey echter in 1970 aan een overdosis in een hotelkamer. Begin 1971 kwam zijn album alsnog uit. De Babysitters bleven touren, met een de toen nog onbekende Chaka Khan.

Nummers van Baby Huey