Artiest

Sevn Alias

  1. Artiestenchevron right
  2. Sevn Alias
Sevn Alias is een Nederlandse rapper. Hij scoort tientallen hits, omdat zijn tracks miljoenen keren beluisterd worden op streamingdiensten. In het najaar van 2017 staat hij op nummer 1 met de single Patsergedrag. Hij werkt veelvuldig samen met Josylvio en Jonna Fraser.

Biografie

Sevn Alias heet eigenlijk Sevaio Rosario Mook en wordt op 4 november 1996 geboren in Amsterdam, als de zoon van een Surinaamse vader en een Surinaams-Antilliaanse moeder. Mook groeit op in Amsterdam-West. Hiphoplabel Rotterdam Airlines ontdekt de rapper op jonge leeftijd en biedt hem een contract aan. In 2014 verschijnt de videoclip van Radicaal, als voorproefje van de mixtape Twenty Four Sevn uit 2015. Dat jaar maakt hij singles met Josylvio, SFB, Frenna, SBMG en Bokoesam. Zijn eerste grote hit komt in de zomer van 2016 als gastrapper op de single One Night Stand van de jongensgroep B-Brave. Diezelfde zomer scoort hij nog een grote top 10-hit, namelijk Gass, een samenwerking met Jason Futuristic, BKO en Jairzinho.

Gass

Het gaat Sevn Alias voor de wind, want drie van zijn releases komen in 2016 in de top 10 van de Album Top 100 binnen. Achtereenvolgens zijn dat: Twenty Four Sevn 2, Twenty Four Sevn 3 en Trap Grammy. Hij treedt op diverse grote festivals op dat jaar, waaronder Paaspop, Pinkpop, Woo Hah!, Solar Weekend, Lowlands en Amsterdam Dance Event. Hij eindigt dat jaar met een eigen clubtour. Sevn Alias begint 2017 goed met een feature op het nummer Tempo van Jairzinho, naast BKO en Boef. In maart treedt hij met diverse andere rappers op in de Ziggo Dome. Daarna heeft hij opnieuw een grote hit te pakken, nu met Slapend Rijk, een samenwerking met Boef. Met collega’s Kempi, Josylvio, Latifah, Vic9, Rocks en Kevin maakt hij het album All Eyez On Us, dat in juni de tweede plek bereikt in de Album Top 100, onder Alleen van Lil Kleine.

Patsergedrag

De single Patsergedrag, met raps van Lil Kleine en Boef, komt in oktober op nummer 1 binnen en blijft daar vier weken staan. Het album Picasso bereikt die maand eveneens de eerste plaats. Dezelfde week komt het nummer In Amsterdam de charts binnen, waarop Maan de refreinen zingt. In november heeft Sevn Alias weer een hitsingle te pakken, nu met Architect, een samenwerking met Jonna Fraser en Frenna. De rapper bereikt in 2018 tot tweemaal toe de tweede plek in de Album Top 100, achtervolgers met Oakinn en Recasso, die respectievelijk van de koppositie worden geweerd door Waylon en Eminem. De albums verschijnen op zijn eigen label 1OAK Entertainment. Hij heeft twee top 10-noteringen in de singleslijst dat kalenderjaar: Mag Het Ff Lekker Gaan (met Josylvio) en SVP (met Boef, JoeyAK en Young Ellens).

Hosselaar

Sevn Alias blijft in 2019 hoog scoren in zowel de single- als albumlijsten. Het nummer Big Man met Mula B en Trobeats is begin dat jaar een dikke hit. Enkele maanden later staat Herres in de top 10. Het album Sirius komt die zomer op nummer 2 binnen (onder Ed Sheeran) en met Twenty Four Sevn 4 heeft de rapper zijn tweede nummer 1-notering in de Album Top 100 te pakken. Ondanks de coronapandemie blijft hij in 2020 productief. Met collega Idaly maakt hij de plaat Idalias (nummer 7 in de albumlijst) en in oktober komt Bogey 4 The Win op nummer 2 binnen, onder Spinvis. De track Hosselaar met Josylvio en Kevin is eind dat jaar een flinke hit. In juli 2021 komt het album Six Summers uit.

Nummers van Sevn Alias