Artiest

Nona

  1. Artiestenchevron right
  2. Nona
Nona is een Nederlandse zangeres die in 2020 doorbreekt met haar single Forever Yours. Voor haar debuutalbum wordt ze genomineerd voor een Edison in de categorie Beste Nieuwkomer.

Biografie

Nona van der Wansem wordt op 31 juli 1993 geboren in het Brabantse kerkdorp Odiliapeel en groeit op in het nabij gelegen Uden. Haar ouders hebben een platenzaak, waardoor ze al op jonge leeftijd veel muziek tot zich neemt. Nadat haar vader overlijdt als ze veertien is, verloopt haar schoolcarrière grillig. Na een ontmoeting met gitarist Steve Bradley gaat ze voor het eerst optreden en liedjes schrijven. Ze vertrekt naar New York, waar ze met het producersduo Likeminds enkele nummers opneemt. Ze speelt zich in de kijker bij de Nederlandse tak van Universal Music, waar ze onder de artiestennaam Nona haar debuutsingle It’s Alright uitbrengt.

Forever Yours

It’s Alright wordt in de zomer van 2018 toegevoegd aan de playlist van NPO Radio 2. De daaropvolgende singles Sleeptalking, Last To Know en Givin’ It All staan ook in de rotatie bij NPO Radio 2 en enkele andere zenders. Nona werkt in 2019 aan haar debuutalbum met Chris Soper en Jesse Singer van het uit Brooklyn afkomstige productieteam The Lion’s Share. De plaat komt in oktober uit en bereikt de 28e plek in de Album Top 100. Met het productieduo The Companions (Sasha Rangas en Stefan van Leijsen) maakt Nona de single Forever Yours. Het nummer wordt eind 2020 uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong en is begin 2021 een kleine hit.

Nummers van Nona