Artiest

Bart Lust Quintet

  1. Artiestenchevron right
  2. Bart Lust Quintet
Het repertoire van het Bart Lust Quintet bestaat voor het grootste gedeelte uit eigen composities van Bart Lust. De stijl van de groep kan worden omschreven als "High Energy Modal Jazz" waarbij in de eigen composities Amerikaanse en Europese stijlelementen worden gecombineerd.

Conservatorium

Na het afronden van zijn trombonestudie aan het Hilversums Conservatorium (1986-1991) bij Bart van Lier werd hem een beurs toegekend om in New York bij Steve Turre, Ed Neumeister, Jimmy Knepper en Slide Hampton te studeren.

Free-lance

Na het afronden van deze studie in 1995 is hij weer in Amsterdam komen wonen om hier te gaan spelen met, onder anderen, de New Cool Collective Big Band. Daarnaast is Bart ook actief als free-lance trombonist met de Young Sinatra's, Captain Hook, Rumbatá Big Band en de Holland Big Band. Als solist en componist is Bart actief met zijn eigen Bart Lust Quintet waarmee in maart 2007 opnamen werden gemaakt die op de CD "Don't Touch the Bell" staan. Beluister twee tracks van dit album.

High Energy Quintet

Het repertoire van het Bart Lust Quintet bestaat voor het grootste gedeelte uit eigen composities van Bart Lust. De stijl van de groep kan worden omschreven als "High Energy Modal Jazz" waarbij in de eigen composities Amerikaanse en Europese stijlelementen worden gecombineerd. De combinatie van trombone en tenorsax zorgt voor een warme klank waarachter de rhythmsectie een stuwende begeleiding neerzet. 

 

Nummers van Bart Lust Quintet