Artiest

Hot Chelle Rae

  1. Artiestenchevron right
  2. Hot Chelle Rae
Vierkoppige pop/rock band uit Nashville, Tennessee. Daarmee bewijst Hot Chelle Rae dat er niet alleen maar country-muziek uit het Amerikaanse stadje komt. Met het debuutalbum Lovesick Electric uit 2009 wilde het nog niet echt lukken, maar opvolger Tonight Tonight vliegt in 2011 de winkels uit en al snel hoort ook Nederland van Hot Chelle Rae.

Hot Chelle Rae

Niet de meest gebruikelijke naam voor een band en er zit dan ook een verhaal en een wijze les over sociale media achter. De bandleden dachten vijf jaar geleden allemaal vrienden te zijn op facebook met ene Chelle Rae, die er op de foto's erg 'hot' uitzag. Ze deed zich voor als iemand van platenmaatschappij Universal. Uiteindelijk bleek deze Chelle Rae helemaal niet te bestaan.

Lovesick Electric en Tonight Tonight

In 2009 ligt het debuutalbum van Hot Chelle Ray in de winkels. En Lovesick Electric blijft daar lang liggen, omdat de grote hit uitblijft. Twee jaar later verschijnt 'Tonight Tonight' van het album dat dezelfde naam draagt. En dit zomerse pop/rock-nummer is een directe hit in Amerika, waarna ook Europa aangedaan wordt.