Artiest

CB Milton

  1. Artiestenchevron right
  2. CB Milton
Aan het begin van de jaren ‘90 is Clarence Milton Bekker beter bekend als CB Milton. Hij scoort met de eurodance tracks 'Send Me And Angel' en 'It's A Loving Thing' hits. Bijna twintig jaar later komt hij terug als Clarence Milton Bekker en brengt hij een album vol soulklassiekers uit ‘Old Soul’.

De Nederlands Surinaamse zanger Clarence Milton Bekker besluit in 1985 mee te doen met de Soundmixshow en vertolkt 'Do What You Do' van Jermaine Jackson. Hij eindigt hiermee op een derde plaats in de voorronde….. Twee jaar later sluit hij zich aan bij The Swinging Soul Machine. De band begeleidt regelmatig de discogroep The Trammps.

CB Milton

Via The Swinging Soul Machine komt hij in contact met het Belgische productieduo Phil Wilde en Peter Bauwens en de geestelijke vader van 2Unlimited, Jean Paul de Coster. Onder begeleiding van dit trio start hij een solocarrière als CB Milton.

Send Me An Angel

In 1993 gaat de debuutsingle 'Send Me An Angel' in Nederland en België de hitlijsten in en haalt in razendtempo de 10e plaats in de Nederlandse hitlijst. De andere vier singles die van het debuutalbum It’s My Loving Thing worden uitgebracht verschijnen allemaal in de hit- of tipparade. De single 'It’s A Loving Thing' behaalt zelfs de top 3 in België en wordt een bescheiden hitje in Engeland.

The Way To Wonderland

CB Milton brengt in 1996 het tweede album The Way To Wonderland uit. Helaas kan hij hiermee het commerciële succes van het eerste album niet evenaren. Het derde album From Her To There en de singles hiervan blijven vrijwel onopgemerkt.

In 1999 werd Milton genomineerd voor een TMF Award voor beste binnenlandse zanger, maar die eer ging uiteindelijk naar Marco Borsato. Hierna verdwijnt hij langzaam uit de schijnwerpers. Hoewel hij nog wel de vocalen verzorgde op de single 'Something goin’ On' van Mark van Dale. Dit was zijn laatste notering in de Nederlandse Top 40.

Playing for Change

Na zijn zeer succesvolle carrière is Bekker verhuisd naar Barcelona. Daar verdiende hij zijn geld als straatmuzikant. Hij wordt herontdekt door de organisatie van Playing For Change, een project dat straatartiesten met elkaar verbindt. Met dit project gaat Bekker verschillende keren wereldwijd op tournee. 

Clarence Milton Bekker

In 2011 maakt dankzij de organisatie een comeback en brengt onder zijn eigen naam Clarence Milton Bekker het album Old Soul uit. In elf songs vertolkt hij klassiekers van onder andere Marvin Gaye, Bill Withers, Otis Redding, Sam & Dave, Al Green en Irma Thomas. 

Nummers van CB Milton