Artiest

Tokio Hotel

  1. Artiestenchevron right
  2. Tokio Hotel
Jonge Duitse punkgroep die in de zomer van 2005 doorbreekt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk met hun nummer 1-hit 'Durch den Monsun'. In Nederland komt deze single in april 2007 in de Engelstalige versie uit, getiteld 'Monsoon'.

Oprichting

Leadzanger en songwriter Bill zingt en schrijft sinds zijn negende jaar. Zijn tweelingbroer Tom speelt sinds zijn zesde jaar gitaar. Op hun twaalfde, het is dan 2001, ontmoeten ze bassist Georg en drummer Gustav op een muziekschool. Ze besluiten dan de band Develish op te richten. De naam wordt later veranderd in Tokio Hotel.

Producer

De band treedt de eerste tijd veel live op in clubs. De samenwerking met het producent- en songwriterteam uit Hamburg begint in 2004. Het team bestaat uit: Peter Hoffmann, Pat Benzner, Dave Roth en David Jost. De mannen hebben al eerder met The Doors, Mötley Crüe, Falco, The Corrs, Sarah Brightman en Faith Hill samengewerkt.

Hit

Het eerste album Schrei van Tokio Hotel komt in september 2005 uit. De eerste single van het album, 'Durch den Monsun', wordt een nummer 1-hit. Ook 'Schrei' (nummer 5), 'Rette Mich' en 'Der letzte Tag' (beide nummer 1-hits) beklimmen de hitlijst in Duitsland.

Succes

Als het grote succes in 2005 begint, zijn de vier jongens nog maar 15 en 16 jaar oud. Ook zitten ze nog op school. De jongens hebben een hele schare vrouwelijke fans van rond de veertien/vijftien jaar. In hun thuisland spelen ze inmiddels in sportstadions voor duizenden fans. 

Prijs

Na de tour volgt in maart 2006 het album Schrei (so laut Du kannst), waar naast de originele tracks ook de B-tracks en extra videomateriaal aan zijn toegevoegd. De jongens ontvangen in vier categorieën nominaties voor de Echo, de belangrijkste muziekprijs van Duitsland. Bij de prijsuitreiking in maart 2006 nemen ze de Award voor 'beste nieuwkomer' mee naar huis.

Monsoon

In Nederland verschijnt in april 2007 de single 'Monsoon'. Het nummer is de eerste single van het Engelstalige album Scream van Tokio Hotel, dat in juni 2007 uitkomt. 

Zimmer 483

In Duitsland en Nederland ligt inmiddels het tweede (Duitstalige) album van Tokio Hotel in de winkel. Van dat album, getiteld Zimmer 483, levert 'Übers Ende der Welt' alweer een nummer 1-hit op in het thuisland.Ready, Set, Go!De tweede single van Scream, 'Ready, Set, Go!', verschijnt op 14 september 2007. Het is de Engelstalige versie van 'Übers Ende der Welt', die in Duitsland en in Oostenrijk de eerste plek bereikte in de hitlijsten. An Deiner SeiteTokio Hotel speelt op 8 oktober 2007 en concert in een uitverkochte Heineken Music Hall. Niet lang daarna, op 16 november, verschijnt de nieuwe single 'An Deiner Seite' (By Your Side). 1000 Hotels European TourDe fans hoeven niet lang te wachten op een nieuwe show, want op 4 maart keert Tokio Hotel terug naar Nederland. Het optreden vindt dit keer plaats in de Rotterdamse Ahoy en is een onderdeel van de '1000 Hotels European Tour'.

Nummers van Tokio Hotel